Neushaar : Wat doe je ermee?

Neusharen zijn een probleem waarmee elke man meer te kampen krijgt naarmate hij ouder wordt. Dit zou te maken hebben met een toenemende productie van het hormoon dihydrotestosteron. Dit hormoon dat mede-verantwoordelijk is voor kaalheid bij mannen, zou op plaatsen als neus en oren net een toenemende haargroei in de hand werken. Hoe dan ook, gezien dit fenomeen natuurlijk bepaald werd, moeten we er als trendy mannen leren mee omgaan.


“Laat het gras maar groeien”
Een eerste mogelijke houding is de desinteresse : “Het is natuurlijk, dus er is niets mis mee”. Fout! Geloof ons vrij, je zal op deze aardbol maar weinig mensen, man of vrouw, vinden die de haren die uit je neus groeien sexy of aantrekkelijk vinden. Veelal wekken haren waarvan men niet zeker weet of deze nu eigenlijk behoren bij je snor of groeien uit je neus, een eerder afkerig gevoel op bij mensen. We zijn het er dus over eens dat deze optie er eigenlijk geen is.
Neushaar-Braun-Promo-Neushaartrimmer
“Neusharen volledig verwijderen, klinkt goed”
Maar wat moet je er dan wel mee? Uittrekken met een pincet, laten branden door een Turkse kapper (deze zijn hier echt ongelooflijk bedreven in. Geloof ons vrij, je wil dit niet zelf proberen doen, laat het over aan de professionals), een ontharingscrème gebruiken? Allemaal bruikbare methodes maar wel met één groot nadeel : ze verwijderen de haren volledig (toch voor een zekere tijd).
Neushaar-Verwijderen-Pincet
Hoe goed het echter ook mag klinken en hoe vervelend neusharen ook zijn, ze vervullen wel een natuurlijke functie. Neusharen filteren namelijk de ingeademde lucht en houden zo een deel van de schadelijke stofdeeltjes tegen, waardoor deze niet in je longen terecht komen. Bovendien warmen ze de ingeademde lucht ook op en maken ze deze iets vochtiger. Hierdoor maken ze ons resistenter tegen infecties en allergieën. Ze volledig verwijderen is dus absoluut geen goed idee.

“Wat doe ik dan wel?”
De oplossing is heel eenvoudig. Trim je neusharen met een neushaartrimmer. Dit apparaat helpt je snel en pijnloos bij het onder controle houden van je neushaargroei. Het volstaat om met een neushaartrimmer op regelmatige basis het uitgroeiende neushaar te kortwieken tot het niet meer uitsteekt om er terug met een perfect verzorgde neus bij te lopen. Sommigen adviseren 1 trimbeurt per 1 à 2 maand, dit is echter sterk afhankelijk van de snelheid waarmee je neushaar groeit. Hou er bovendien rekening mee dat, net zoals bij je baardhaar, het haar sneller en dikker zal groeien naarmate het meer wordt getrimd.
Neushaar-Neushaartrimmer
Dat een goede neushaartrimmer bovendien niet duur hoeft te zijn kan je hieronder zien. Wacht dus niet langer.

 
Neushaartrimmer Braun EN10

Koop nu jouw Neushaartrimmer Braun EN10 voor slechts € 18,12.

 
Neushaartrimmer Remington NE320C

Koop nu jouw Neushaartrimmer Remington NE320C voor slechts € 14,90.

 
There is 1 comment

Add yours
  1. neustrimmer

    Het trekken van neushaar kan leiden tot nare ontstekingen! Niet doen dus. Levensgevaarlijk


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Giorgio Armani Samsung Galaxy S : smartphone met designjasje.

Met de Giorgio Armani Samsung Galaxy S krijgt de populairste smartphone van het ogenblik een nieuw jasje. En wat voor..

Close