De nieuwste MacBook Pro – Snelheid is alles.

De nieuwe MacBook Pro kreeg, in tegenstelling tot de iPad2, geen cijfertje achter z’n naam. Toch mag de nieuwste versie, die op 25 februari werd gelanceerd, volgens ons zeker gezien worden. Toegegeven, de iPad is sinds zijn lancering een echte hype, maar ook de MacBook Pro-reeks kan vandaag de dag nog steeds rekenen op een fanbase die dagelijks groeit.
Tijd dus om de vernieuwingen van deze absolute must-have eens extra onder de loep te nemen.


In de MacBook Pro serie geen vernieuwing naar schermgrootte of omvang. Ook aan de minimalistische aluminium behuizing (uit één stuk) werd opnieuw niet geraakt (gelukkig maar, deze look gaat wat ons betreft gewoon samen met de MacBook Pro). Nee, het merendeel van de wijzigingen zijn onder de motorkap gebeurd. Toch mogen ze stuk voor stuk wel worden gezien.

 • Processorsnelheid X 2 : De 13″ versie werd uitgerust met een Dual-Core Intel processor, de 15″ en 17″ versies zelfs met Quad-Core.
 • Vraag elke nieuwe MacBook Pro adept wat het opvallendste verschil is tussen PC en Mac en je krijgt 9 op 10 keer hetzelfde antwoord : de snelheid van het toestel. Het verschil tussen beide toestellen was inderdaad al opvallend, maar wordt dat nu nog meer. De 2,3 GHz Intel Core i5-processor voor de 13″ en de 2,7 GHz Intel Core i7-processor voor de 15″ en 17″ zorgen voor ongeziene snelheden van uitvoering, zelfs voor wie vandaag reeds een MacBook Pro gebruikt. (Met de TurboBoost functie worden zelfs snelheden tot 3,4 GHz gehaald).
  MacBook-Pro-Topsnelheid-Processor

 • Thunderbolt : Ongeziene In- en Outputtechnologie.
 • Supersnel en flexibel : De Thunderbolt-verbinding is meer dan 12 keer zo snel als FireWire 800 en bijna 20 keer zo snel als USB 2.0.
  Via de Thunderbolt-poort zijn plug-and-play prestaties (niet alleen in combinatie met nieuwe Thunderbolt-randapparatuur, maar ook met de Apple LED Cinema Display en andere Mini DisplayPort-randapparaten) niet langer toekomstmuziek. Tot 6 apparaten (beeldscherm inclusief) kunnen in een keten aaneen worden geschakeld.
  Verder is er ook ondersteuning voor video en achtkanaals-audio zodat je zonder moeite HDMI-apparaten aansluit (tv, stereo-installatie en dit via de HDMI-adapter die je al hebt. Ook VGA-, DVI- en DisplayPort-adapters worden ondersteund.)
  MacBook-Pro-Thunderbolt

 • FaceTime in HD
 • Vind je de verdubbeling van de snelheid van de MacBook Pro al groots, dan zal je van de verdrievoudiging van de resolutie van z’n FaceTime HD-camera helemaal achterover slaan. HD-gesprekken met resoluties tot 720p zijn mogelijk (met andere gebruikers van de nieuwe versie van de MacBook Pro). Ook videogesprekken met iPhone 4, iPad2 of de nieuwste iPod Touch zijn perfect mogelijk.
  MacBook-Pro-FaceTime

 • Graphics naar een nieuwe hoogte getild.
 • Welk formaat van de MacBook Pro-lijn je ook in huis haalt, ze hebben allemaal de Intel HD Graphics 3000-processor geïntegreerd gekregen. Wie grafisch echter regelmatig iets meer wil, opteert best voor de 15″ of de 17″ MacBook Pro. Deze beide formaten schakelen automatisch over naar de nieuwe supersnelle AMD Radeon grafische processors bij hoge grafische belasting. Deze modellen halen snelheden die 3x zo hoog liggen als deze van hun voorgangers.
  MacBook-Pro-Ongekende-Graphics

Onder de indruk? Wij waren het in elk geval wel. Met prijzen gaande van € 1199 (13″) tot € 2499 (17″) zijn de prijzen van de nieuwste MacBook Pro-modellen in tegenstelling tot de prestaties gelukkig geen veelvoud geworden.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Een trendy zonnebril kiezen : Welke bril past bij welk gezicht?

Een zonnebril kopen lijkt de evidentie zelf, maar is het dit ook echt? Trendy zijn is namelijk niet alleen een..

Close