PlayStation en Xbox lanceren in 2010 zware concurrentie voor de Wii.

Nintendo Wii is reeds enkele jaren een gevestigde waarde in de gaming wereld. Dit niet in het minst dankzij de vernieuwende controls die de console reeds van bij de lancering introduceerde. Zowel Sony met zijn PlayStation, als Microsoft met zijn Xbox moesten min of meer het antwoord schuldig blijven op de eerste console die als missie had de gamer toch in beweging te krijgen.

Tot nu! Beide giganten lanceren in 2010 namelijk hun nieuwste consoles, die beiden enorme vernieuwingen met zich mee zullen brengen.

Sony PlayStation lanceert eind 2010 namelijk zijn Playstation Move-pakket. Dit pakket omvat een bewegingscontroller, een subcontroller en de PlayStation Eye-camera. Ondersteund door de PlayStation 3 console is de PlayStation Eye-camera in staat de precieze locatie en positie in de driedimensionale ruimte te bepalen, gamers aldus het gevoel gevend dat ze echt in het spel zitten. De geavanceerde bewegingsdetectors registreren bovendien elke beweging, hoe subtiel of uitgesproken deze ook is, waardoor een wijde range aan activiteiten mogelijk is van boksen tot schilderen. U moet ons natuurlijk niet op ons woord geloven, bekijk volgend filmpje en wees verbaasd over de vele toepassingen en de precisie van deze console.Toch is deze lancering niet de enige waar we naar uitkijken in de gaming wereld. Rond dezelfde periode, eind 2010 dus, gaat namelijk ook Microsoft in de tegenaanval tegen de Nintendo Wii en dit in de vorm van het Project Natal. Deze vernieuwing is zo mogelijk nog indrukwekkender dan het PlayStation Move-pakket omdat het de gamer in staat stelt het spel te spelen zonder enige controller of wat dan ook. Het volstaat een extra accessoire, een 1.3 megapixel camera voorzien van een zender en sensoren, aan te sluiten op de Xbox 360 console. Zo kan je gamen door middel van lichaamsbewegingen, spraak of het tonen van voorwerpen aan de camera. Als je het ons vraagt vrij vernieuwend in deze branche en dus een gegarandeerd recept voor een hype. Onmogelijk horen we je denken? Bekijk volgend filmpje en laat je meeslepen door deze absolute must have.

Voorzie dus alvast dagelijkse lenigheids- en stretchoefeningen. Het spelen van Combatgames kan anders enige onaangename en pijnlijke gevolgen met zich meebrengen… :-)

PlayStation en Xbox lanceren in 2010 zware concurrentie voor de Wii

Nintendo Wii is reeds enkele jaren een gevestigde waarde in de gaming wereld. Dit niet in het minst dankzij de vernieuwende controls die de console reeds van bij de lancering introduceerde. Zowel Sony met zijn PlayStation, als Microsoft met zijn Xbox moesten min of meer het antwoord schuldig blijven op de eerste console die als missie had de gamer toch in beweging te krijgen.

Tot nu! Beide giganten lanceren in 2010 namelijk hun nieuwste consoles, die beiden enorme vernieuwingen met zich mee zullen brengen.

Sony PlayStation lanceert eind 2010 namelijk zijn Playstation Move-pakket. Dit pakket omvat een bewegingscontroller, een subcontroller en de PlayStation Eye-camera. Ondersteund door de PlayStation 3 console is de PlayStation Eye-camera in staat de precieze locatie en positie in de driedimensionale ruimte te bepalen, gamers aldus het gevoel gevend dat ze echt in het spel zitten. De geavanceerde bewegingsdetectors registreren bovendien elke beweging, hoe subtiel of uitgesproken deze ook is, waardoor een wijde range aan activiteiten mogelijk is van boksen tot schilderen. U moet ons natuurlijk niet op ons woord geloven, bekijk volgend filmpje en wees verbaasd over de vele toepassingen en de precisie van deze console. http://www.youtube.com/watch?v=s9ybHddDMgM

Toch is deze lancering niet de enige waar we naar uitkijken in de gaming wereld. Rond dezelfde periode, eind 2010 dus, gaat namelijk ook Microsoft in de tegenaanval tegen de Nintendo Wii en dit in de vorm van het Project Natal. Deze vernieuwing is zo mogelijk nog indrukwekkender dan het PlayStation Move-pakket omdat het de gamer in staat stelt het spel te spelen zonder enige controller of wat dan ook. Het volstaat een extra accessoire, een 1.3 megapixel camera voorzien van een zender en sensoren, aan te sluiten op de Xbox 360 console. Zo kan je gamen door middel van lichaamsbewegingen, spraak of het tonen van voorwerpen aan de camera. Als je het ons vraagt vrij vernieuwend in deze branche en dus een gegarandeerd recept voor een hype. Onmogelijk horen we je denken? Bekijk volgend filmpje en laat je meeslepen door deze absolute must have.

http://www.youtube.com/watch?v=p2qlHoxPioM

Voorzie dus alvast dagelijkse lenigheids- en stretchoefeningen. Het spelen van Combatgames kan anders enige onaangename en pijnlijke gevolgen met zich meebrengen… J
There is 1 comment

Add yours
  1. Frost

    De PlayStation Move lijkt me gewoon een geëvolueerde Wii-console met iets meer toeters en bellen. De Xbox Project Natal integendeel, daar wil ik wel graag eens mee testen. Lijkt echt supercool!


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Modetrends zomer 2010

Hot..hotter..hotst...een heerlijke zomer staat voor de deur en we bruisen van energie, alleen nu nog onze outfit aanpassen en we..

Close