PlayStation Vita: De ideale draagbare spelconsole!

De PlayStation Vita (of kortweg PS Vita) is eindelijke in het land. Deze nieuwste handheld console van de gaming gigant profileert zich als de volgende generatie onder de draagbare entertainment systemen en dat is, althans wat ons betreft, wel terecht.


Enkele specs?
Eerst en vooral is de PlayStation Vita uitgerust met een 5″ inch OLED multitouch display dat je graphics biedt van een ongelooflijke kwaliteit, zeker voor een handheld systeem. De High-Performance CPU, een ARM® CortexTM-A9 core (4x core), en GPU, type SGX543MP4+, zorgen ervoor dat deze kwaliteit blijft flitsen over je scherm. De afmetingen zijn ongeveer 182,0 x 18,6 x 83,5 mm (breedte x hoogte x diepte), geen rekening houdend met de 2 analoge sticks, die zich aan de zijkanten van het scherm bevinden. Het toestel is beschikbaar in zowel Wi-Fi, als 3G/Wi-Fi uitvoering, wat een licht verschil maakt qua gewicht. Het Wi-Fi model weegt namelijk ongeveer 260 gram, terwijl dit bij de 3G/Wi-Fi uitvoering oploopt tot ongeveer 279 gram.
PlayStation-Vita
De PS Vita is bovendien voorzien van een camera vooraan en achteraan, ingebouwde stereo luidsprekers en microfoon. Qua sensoren werden zowel een six-axis bewegingsgevoelig systeem voorzien (bestaande uit een drieassige gyroscoop en drieassige acceleratiemeter), als een drieassig elektronisch kompas. Wil je graag nog net iets meer technische specs kunnen opnemen? Kijk dan gerust eens op de officiële PlayStation site.
PlayStation-Vita
Wat ons vooral interesseert zijn de entertainment mogelijkheden die de PlayStation Vita biedt. Heel kort samengevat zou je kunnen zeggen dat dit systeem een smartphone is, waar ben de telefoonfuncties heeft vervangen door een super gaming ervaring. (Al kan je met de PS Vita eigenlijk wel telefoneren, zij het dan via Skype). Zo kan je naast het voor de hand liggende downloaden en spelen van games (waarvoor koop je anders een spelconsole), ook tal van Social Media apps op je toestel installeren. Een nieuwkomer op de app-markt is de “Near”-app die speciaal voor deze topper werd ontwikkeld. Deze laat je niet alleen toe om andere PlayStation Vita gebruikers in je buurt te detecteren, maar ook om te zien wat zij aan het spelen zijn of net gespeeld hebben. Toegegeven, een beetje Big Brother-like, maar in een omgeving met vrienden lang niet zo’n probleem lijkt het ons. Of je dit nu ook gaat doen op locaties waar je niemand kent? De “Party”-app laat je toe om op elk moment te chatten via tekst of zelfs spraak, onafhankelijk van de toepassing die je op dat moment gebruikt. Heel wat minder kans dus op onvriendelijke reacties vanuit je omgeving, tenzij je in een bioscoop kiest voor de spraakoptie.

Wat je moet neertellen om dit leuke apparaat in huis te halen? De Wi-Fi versie is reeds de jouwe voor € 249,00. Wie de 3G/Wi-Fi versie wil, moet iets dieper tasten, maar met een kostprijs van € 299,00 is dit verschil niet groter dan bij eender welke smartphone of tablet. Slecht nieuws is er echter wel voor de gamers die investeerden in de vorige PlayStation versies. De games die je reeds aankocht voor deze modellen, zijn namelijk niet bruikbaar op dit apparaat en kan je dus best gewoon verkopen. Met de opbrengst kan je deze dan opnieuw aanschaffen, mocht je dat opnieuw willen.Sony Tablet FR 728x90
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Eau de Lacoste L.12.12 Rouge: voor de energieke man

Met Eau de Lacoste L.12.12 bracht het nog steeds populaire merk in februari 2011 zijn allereerste mannengeurlijn op de markt...

Close