Polaroid SC1630: Digitale camera met smartphone-allures?

De Polaroid SC1630 Smart Camera is het antwoord van een tanende fotografiereus, op de impact die smartphones hebben op de markt van de digitale fototoestellen.


Met de alsmaar toenemende capaciteiten die onze populaire telefoons hebben op vlak van fotografie en video, lijkt het wel alsof alsmaar minder mensen nog nood hebben aan de vroegere compacte camera. Met de SC1630 Smart Camera brengt Polaroid daarom een digitaal fototoestel op de markt dat volledige Android ondersteuning biedt.
Polaroid-SC1630-Smart-Camera
Wie de voorzijde van de Polaroid SC1630 bekijkt, ziet de klassieke trekken van een compact digitaal fototoestel. Aan de achterzijde verschilt het toestel echter in niks van de smartphones die de meesten onder ons tegenwoordig op zak hebben. Een 3,2″ display 800×400), met daaronder de klassieke menubuttons, onthult dat deze camera niet zomaar een digitaal fototoestel is. Met zijn 16 megapixel camera en 3x optische zoom heeft de Polaroid SC1630 zelfs een stapje voor op de smartphones die hij moet beconcurreren. De geotagging, anti-shake, gezichts- en glimlachdetectie vormen samen de kers op de taart voor de amateur-fotografen onder ons.
Polaroid-SC1630-Smart-Camera
Qua geheugen is de SC1630 voorzien van een 512 MB intern geheugen, uitbreidbaar met een micro-SD van 32 GB. Natuurlijk is hij voorzien van moderne connectiviteitstoepassingen als Wi-FI en Bluetooth, waardoor je dus perfect alles kan sharen via het sociale netwerk van jouw voorkeur. Gezien het hier trouwens gaat om een “Android-supported” toestel heb je natuurlijk ook toegang tot de wondere wereld van de Android Market. Op welk Operating System de Polaroid SC1630 Smart Camera draait, weet helaas niemand ons tot op heden te vertellen. Wel werd intussen aangekondigd dat de 1020 MAh batterij zal zijn vervangen tegen april, het moment waarop de SC1630 op de markt zal worden gebracht. Gelukkig maar, want de kritieken op een dergelijke lichte batterij voor een toestel met 16 MP capaciteit waren talrijk. Hoeveel je voor dit gadget moet voorzien? De richtprijs zou € 299,00 bedragen.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Fiat 500: Black Matt

Dat de Fiat 500 één van de meest trendy & hippe wagentjes is, moeten we je allang niet meer vertellen...

Close