Porsche 911 Targa

De Porsche 911 is de bekendste aller Porsches. Vandaag bespreken we een variant op dit sinds 1964 gelanceerde icoon uit de Porsche-geschiedenis. De Porsche 911 Targa, het toonbeeld van de sportwagen voor de trendy man.

porsche-targa

Het Targa model werd 2 jaar na de lancering van de 911 coupe gelanceerd, namelijk in 1966. Het is eigenlijk een speciale cabrio omdat enkel het dak boven de bestuurder en passagiers worden verwijderd, terwijl de achterruit blijft zitten. In de jaren ’70 werd dit model heel populair doordat de toenmalige cabriolets geen toonbeeld van veiligheid waren. Een koprol in een cabrio liep dan ook vaak faliekant af. Targa is ondertussen een geregistreerde merknaam en wordt onherroepelijk gekoppeld aan Porsche. Deze naam is afkomstig van de door Porsche behaalde successen in de Targa Florio wegraces terwijl het ontwerp afkomstig was van ingenieurs om de veiligheid van topless Porsches te verhogen.

porsche-911-targa

Sinds de release zijn er ettelijke modellen van deze cabrio variant ontwikkeld. Ondertussen is het afneembare dak gewijzigd in een prachtige glazen, wegschuifbare variant, wat natuurlijk ook het praktisch gemak stimuleert.


De huidige Targa staat vanaf € 103.000 in jouw garage. Bij onze noorderburen hoef je er exact € 30.000 bij te tellen.

Vandaag vindt Trendyman de nieuwe 911 Targa het stijlicoon van Porsche. Wat vinden jullie hiervan? Overtuigt de klasse en uitstraling van dit fenomeen jullie ook?

porsche-997-targaporsche-997-targa-roodThere are 2 comments

Add yours
 1. Pieter

  Zo mooi de “Porsche 911 Targa”. Een tijdje terug ben ik bij een vriend gestart met het restaureren van exact dezelfde, alleen zag die er volledig doorroest uit van buiten aan de zee onder bomen te staan.
  Men noemt de 911 Targa de Porsche onder de Porsches, wel voor mij persoonlijk gaat de 356 Carrera Speedster (slechts 140 ooit gemaakt) daar nog net boven.

  Keep up the good articles. I like.
  Groeten

 2. admin

  Hi Pieter,

  Schitterend! Stuur ons zeker de foto’s na de restauratie eens door!

  Zoals je zegt, de 356 Speedster is een prachtmodel! Binnen enkele maanden voegen we trouwens een categorie ‘oldtimers’ toe op ons magazine. So stay tuned & succes met het project!

  Wat vinden onze lezers het mooiste Porsche model allertijden??


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Raindrops falling on my skirt…mode herfst/winter 2010/2011

Een heel nieuwe opvallende trend voor de herfst/winter mode 2010 is het beige en petrol blauwe getinte driedelig short/rok pak..

Close