Porsche 918: fingers crossed!

Groot nieuws, als alles volgens plan blijft verlopen, zal in september 2013 één van de knapste en meest spectaculaire sportwagens ooit van de band rollen. Het betreft hier de Porsche 918 Spyder. Een versie die nog straffer zal zijn dan de nu al legendarische Porsche Carrera GT.

Porsche-918

Dit magnifique beest wordt uitgerust met maar liefst 770pk, geleverd door een 4.6 liter grote V8 van 570pk en twee elektromotoren, ééntje van 122pk (90Kw) en eentje van 108pk (80Kw).

Deze wagen is dan ook een waar technologisch hoogstandje. Hij zou immers in minder dan 3 seconden de grens van 100km/u overschrijden, een top hebben van 325km/u, slechts 3l/100km verbruiken en 70gr/km CO2 uitstoten. Dit is minder dan een ecologische Mini Cooper Diesel…

porsche918

Dit komt enerzijds natuurlijk door de twee elektromotoren, waarmee je volledig elektrisch kan rijden gedurende 25km, maar anderzijds ook door zijn lichtgewicht van 1700kg. Het chassis en koetswerk zijn immers volledig uit vederlicht koolstofvezel gefabriceerd. Eveneens uitzonderlijk zijn de ‘top pipes’ , waarbij het einde van de uitlaten juist boven de motor uitkomen. Dit zorgt ervoor dat de uitlaatgassen een minder lange weg moeten afleggen. Zo blijft de tegendruk binnen de perken.


Wij volgen de ontwikkelingen bij de voet & houden je op de hoogte van de updates!
Geniet maar al mee van enkele filmpjes:


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Glenmorangie Artein: 3de editie in de Private Edition Range.

Voor mij persoonlijk is Glenmorangie al jaren één van mijn favoriete Single Malt whisky's. Bij de release van de vorige..

Close