Porsche Macan: de meest realistische Porsche ooit gemaakt!

9

Zojuist werd – zowel in Tokyo als Los Angeles- de Porsche Macan eindelijk aan het grote publiek voorgesteld en we kunnen maar 1 ding zeggen: wij zijn laaiend enthousiast!

Bij de lancering van de Cayenne, in 2003, waren er nogal veel sceptici die er het DNA van Porsche niet konden in terugvinden wegens te robuust en niet sportief. Nu ja, misschien zelf wel wat terecht in vergelijking met de pure Porsche 911..

Wel, die stortvloed van kritiek is nu allang gaan liggen en het gaat Porsche geen tweede maal overkomen. De Porsche Macan straalt sportiviteit en dynamiek uit!

porsche macan

De neus lijkt dan ook hard op zijn grote broer en de Panamera terwijl de achterkant unieker en knap gespierd is.

Leuk weetje, de Cayenne is momenteel de reden dat het zo goed gaat met het merk. Van dit model gaan er immers meer over de toonbank (wel ja..) dan alle andere modellen samen en volgens ons zal de Macan dit record wel eens kunnen verbreken.

Vandaar deze Porsche volgens ons de meest realistische ooit gemaakt is:

  • Eerst is er zijn prijs, in België is deze verkrijgbaar vanaf € 60.258 (ter vergelijking, de Boxster is er vanaf € 51.000) en is daarbij één van de goedkopere Porsches (onze Nederlandse vrienden zullen hier zo’n € 77.000 voor gaan betalen) – en het instapmodel moet nog komen
  • Dit is een volwaardige SUV en perfect geschikt voor het dagelijks leven
  • Het DNA van het merk zit volledig in de Macan ingewerkt, deze wagen ademt ‘Porsche’ uit en is een echte tijger (Macan is immers Indonesisch voor tijgers)
  • Geen problemen met parkeerplaatsen vinden of met manoeuvreren, met zijn redelijke afmetingen (4,68m lengte en 2m breedte) kom je nooit in de problemen

Daar bovenop kan je nog kiezen uit drie schitterende motoren. Enerzijds heb je de Macan S Diesel die uitgerust is met een 3,0 liter turbodiesel met 258pk of 211pk (geleend van de Audi Q5) die je in 6,3 seconden naar 100 brengt. En verder heb je de Macan S 3,0 V6 benzine motor met 340pk en de schitterende (de Trendyman favoriet natuurlijk) Macan Turbo die met een 3,6 V6 biturbomotor je in 4,8 seconden naar 100 brengt danzij zijn 400pk.

Porsche kennende zal er ook nog een instapmodel volgen, de gewone ‘Macan’ en hopelijk ook nog de ‘Turbo S’ versie en een ecologische(re) hybride.

Te volgen dus!

Porsche Macan achterkant Porsche macan interieur Porsche Macan voorkant porsche macan zwart

 

The Breakdown


DESIGN
9
MANNELIJKHEID
8
PRIJS KWALITEIT
10
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Jaguar F type roadster
Jaguar F-Type: wat een V8!

Een (lange) tijd geleden spraken we nog over de Jaguar C X16. Toen was het juist bekend gemaakt dat deze..

Close