Range Rover Evoque

Het prestigieuze broertje van Land Rover, Range Rover kreeg de opdracht een stylish & trendy model aan hun assortiment toe te voegen.  Na een aantal jaren werd de Range Rover Evoque geboren.
Range-Rover-Evoque_09-07-10
De bedoeling is dat deze stijlvolle Range Rover  vooral het iets jongere en sexy publiek aanspreekt, dat natuurlijk wel kapitaalkrachtig genoeg moet zijn om dit stadsmodel aan te schaffen.
Range-Rover-Evoque-2011
Dat dit beestje city-friendly gemaakt is, zien we aan de beschikbare 2-wiel aandrijving. Voor een Range Rover, voor zover ons geheugen reikt, een waar unicum.

Maar ook andere factoren geven de nieuwe Range Rover Evoque de  facetten om een stadsmodel te zijn: de Range is “slechts” 4,23m lang, is ecologisch ontworpen (aluminium dak & motorkap reduceren het gewicht enorm, wat enorm positief is voor het verbruik) en je kan opteren voor een volledig automatisch parkeersysteem. Handig in de stad, nee?
Range-Rover-Evoque-2011-2
Verder is de Range Rover Evoque beschikbaar in zowel een 3- als een 5-deurs versie. De driedeurs zou je zelf kunnen inschrijven als gewone personenwagen, waardoor je minder belasting zal moeten betalen en de wagen voor leasers makkelijker wordt ingeschreven.

De instap motorisaties zijn de 2.2 turbodiesel, beschikbaar in 150 of 190pk. Opteer je voor een benzine versie, dan is het instap model de 2-liter, met zo’n 240pk onder de motorkap. Deze versie zou volgens bronnen bij Range Rover even snel moeten optrekken als de 5.0 V8 Range Rover Sport.

Wij vinden dit model absoluut geslaagd en verlangen naar de zomer van 2011 wanneer dit model in het straatbeeld zal verschijnen.
Range-Rover-Evoque-XL
Naar prijs hebben we het nog even raden, al wordt er gesproken van een voorlopige richtprijs van € 45.000, maar we houden je alvast op de hoogte!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Baerlehof – Stijlvol restaurant in het rustige Drongen (Gent).

Dat de mooiste parels dikwijls het best verborgen zijn, is algemeen geweten. Zo ook het trendy en klassevolle restaurant Baerlehof...

Close