Robomaaiers, voor een prachtgazon en de tijd om er van te genieten.

We kennen het verschijnsel allemaal. Het is eindelijk weekend en het is prachtweer. Maar in plaats van er ten volle van te kunnen genieten moeten eerst en vooral de klusjes worden geklaard.
Eén van de klusjes die tijdrovend kunnen zijn is het maaien van het gazon. Met de Robomaaier is dit echter verleden tijd. Dit handige toestel onderhoudt je gazon voor jou en met een prachtig resultaat tot gevolg.


Wat een Robomaaier zo interessant maakt is niet enkel dat het toestel het gazon zo vaak afrijdt als jij hebt ingesteld. Deze slimmerd gaat bovendien het afgereden gras mulchen en hergebruiken als natuurlijke meststof. Het gras behoudt zijn mooie groene kleur terwijl mossen en dergelijke veel minder kans krijgen om het gazon te verstikken. Vooral dit tweede euvel bezorgde mij heel veel hoofdbrekens.

De ingebruikname van de Robomaaier is bovendien de eenvoud zelve. Je hoeft enkel het te maaien terrein af te bakenen met een begrenzingdraad. Leg deze draad ook rond eventuele grote obstakels in je tuin, zoals een boom, een bloemperk, …Robomow-setup

Activeer vervolgens de Robomaaier en kijk hoe dit slimme hebbeding het volledige gebied gaat maaien. Doordat dit toestel bovendien in wisselende patronen maait, krijgt het gazon een perfect, egaal uitzicht.

Eens het toestel zijn taak heeft volbracht, keert het gewoon terug naar zijn laadstation zodat de accu goed opgeladen is wanneer hij de volgende keer dit karwei voor jou opknapt.

De Robomaaier werkt met een heel efficiënt energiebeheer en verbruikt heel weinig elektriciteit. Dit is echter niet het enige groene kantje aan het toestel. De Robomow® is volledig vervaardigd uit herbruikbare materialen.

robomow_rl1000

Ook aan de kleinste tuinravotters werd gedacht bij de ontwikkeling van Robomow®. Het kinderslot voorkomt dat hun kleine, grijpgrage handjes het toestel kunnen starten. Proberen zij het toestel op te tillen terwijl het aan het maaien is, dan stopt de tilbeveiliging onmiddellijk de messen.

Bovendien is deze Robomaaier voorzien van een antidiefstalbeveiliging d.m.v. een pincode en een alarm.

Robomow® is niet de enige Robomaaier op de markt, maar is mijn inziens wel de beste. Hoewel er toestellen zijn die sneller werken dan deze specifieke maaier, benaderen geen van allen de stille werking ervan. Ook op vlak van verbruik zit deze maaier in de topcategorie. Toegegeven, met een kostprijs variërend tussen € 999 voor de kleinste versie en € 2299 voor de grootste Robomow® is hij zeker niet de goedkoopste. Toch maken de andere voordelen van de Robomow® van dit toestel een zeer goede aankoop.

robomow_rl1000

Heb jij ook reeds ervaringen met Robomaaiers? Vertel jouw verhaal via onderstaand formulier.Banner Design 300x250
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Porsche 911 Targa

De Porsche 911 is de bekendste aller Porsches. Vandaag bespreken we een variant op dit sinds 1964 gelanceerde icoon uit..

Close