Roséwijn 2010 wordt bleek van kleur, tot bijna wit.

Roséwijn is reeds enkele jaren bezig met de opwaardering van het imago. Ook in 2010 zet deze wijnvariant zijn opmars verder. Toch verandert er iets meer dan de voorbije jaren. Dit jaar beperken de veranderingen zich namelijk niet tot marketingtrucs zoals mooiere flessen en meer aantrekkelijke etiketten.

Neen, dé trend qua roséwijn in 2010 is de opvallend blekere kleur, die zelfs dicht aanleunt bij wit. Hoewel de roséwijn nog steeds wordt vervaardigd uit blauwe wijndruiven, worden deze tijdens het bereidingsproces heel sterk afgekoeld, waardoor deze minder kleur gaan afgeven. De wijn krijgt dus wel een zacht roze toets, maar zit qua kleur toch heel dicht bij de witte wijn.

Voorbij zijn dus de dagen dat je met een donkere roséwijn op een terrasje genoot van de zon. Wie in 2010 trendy wil zijn drinkt een glas rosé dat heel bleek getint is. Man of vrouw, jong of oud, met een roséwijn ben je gewoon in.
There are 2 comments

Add yours
 1. Ruben

  Een mooie diepe kleur voor een rosé is anders ook wel aantrekkelijk…
  Als ik rosé wil drinken mag deze best wel wat kleur hebben.

 2. gerd

  Hallo Ruben,

  Bedankt voor het delen van je mening. Nostalgisch gezien kan ik je zeker volgen wanneer je zegt dat een rosé wijn best wel donker van kleur mag zijn. Toch moet ik zeggen dat de blekere rosé wijnen die vandaag furore maken qua smaak heel dikwijls de donkerder gekleurde voorgangers overtreffen. Mijn ervaring was dat heel veel van deze rosé wijnen nogal dikwijls een zure nasmaak meebrachten. Dit is veel minder het geval met de lichter gekleurde opvolgers die ook qua smakenpalet heel veel te bieden hebben.
  Over smaken en kleuren valt natuurlijk niet te twisten. Het belangrijkste is en blijft dat je met volle teugen geniet van het glas dat je aan het nuttigen bent.

  Mvg,
  Trendyman.


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Jukebox Club

26 juni jongstleden vond de tweede editie plaats van de Jukebox Club, het nieuwe partyconcept van Maxim Lany. Geen bombastische..

Close