Samsung Galaxy Note – Grote smartphone of kleine tablet.

De Samsung Galaxy Note is het nieuwste hebbeding van de multimediareus en laat zich, zoals de meeste Samsung toestellen, alweer opmerken. Makkelijk te begrijpen als je weet dat de Galaxy Note op de markt wordt gebracht als Smartphone, maar sommigen doet twijfelen of het hier niet gaat om een kleine versie van een tablet.

De Galaxy Note valt met zijn 146.85 x 82.95 x 9.65 mm inderdaad wel volledig buiten de normale groottes van de hedendaagse smartphones en zal ook heel moeilijk in je broekzak worden weggemoffeld. Voordeel van deze omvang is wel dat er ook ruimte is voor een HD Super AMOLED Display van niet minder dan 5,3″ (WXGA 1280×800, 285ppi). Natuurlijk is dit een full touch scherm maar toch heeft de Samsung Galaxy Note, in tegenstelling tot de regerende smartphones, toch ook terug een pen input technologie, de S Pen genaamd. De combinatie van deze beide bedieningstechnologieën zou leiden tot een ongekend gebruikersgemak en -ervaring, met een hoge mate van controle en finesse.


Onder het display draait de Samsung Galaxy Note natuurlijk het Android 2.3 (Gingerbread) Operating System en dit met een 1.4 GHz Dual Core Processor. Dat het toestel qua operationele snelheid uitblinkt, hoef ik je dan ook niet te vertellen. De hoogwaardige camera’s die werden geïntegreerd (Niet minder dan 8 MP met LED-flash achteraan en 2 MP aan de voorzijde) leveren beeldmateriaal dat door weinig andere smartphones op de markt kan worden benaderd.
Ook qua connectiviteit is het toestel volledig mee met zijn tijd: Bluetooth® technologie v 3.0 + HS, USB 2.0 HOST, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n en Wi-Fi Direct, je vindt ze allemaal terug bij de Samsung Galaxy Note, die verkrijgbaar is in de traditionele 16 en 32 GB geheugenversies en makkelijk kan worden uitgebreid met behulp van een SD-kaart (tot 32 GB).
Samsung-Galaxy-Note
Toegegeven, de Samsung Galaxy Note lijkt misschien ietwat groot uitgevallen wanneer je ermee belt (het is en blijft natuurlijk een smartphone), maar toch is dit toestel een echte aanrader. Je vindt hem al vanaf € 556,00.

Bron: Dit artikel word je gebracht in samenwerking met Samsung.
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
De Club hemdkraag: helemaal terug van weggeweest!

We hoorden het al een goed jaar waaien: de club collar of de club hemdkraag komt terug in ons straatbeeld...

Close