Samsung Galaxy SIII moet iPhone het vuur aan de schenen leggen.

Maandenlang werd gespeculeerd over de opvolger van de Samsung Galaxy SII, het toestel waarmee Samsung de iPhone voor de eerste keer effectief naar de kroon kon steken. De voorstelling van de Samsung Galaxy SIII op 3 mei in Londen kon dan ook op heel wat persaandacht rekenen. Maar maakt het toestel ook de verwachtingen waar? Met de releasedatum van 29 mei 2012 voor de deur is het hoog tijd om de specs van dit nieuwe Samsung pronkstuk even onder de loep te nemen.
Samsung-Galaxy-S3
De Samsung Galaxy S3 kan met 136.6 x 70.6 x 8.6mm afmetingen moeilijk een kleine Smartphone worden genoemd. Het toestel is zomaar even 11.3mm groter dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy SII, en niet minder dan 21,4mm groter dan zijn concurrent de iPhone 4S. Toch is de Galaxy S3, met een gewicht van 133 gram, 7 gram lichter dan deze laatste. Aan de afmetingen kon weinig worden afgedaan, gezien deze moesten worden aangepast aan het 4,8″ HD Super AMOLED scherm, met een resolutie van 1280×800 pixels en een fantastische grafische kwaliteit. Hierdoor komen de foto’s die je neemt met je 8 megapixel Back-camera of je 1,9 megapixel frontcamera, heel mooi tot hun recht op je smartphone display. Om meer dan enkel mooie foto’s te leveren werd de Galaxy SIII ook voorzien van een gezichtsherkenningssoftware, die aan de slag gaat van zodra je een foto neemt en de gegevens van je vrienden in de foto onmiddellijk ophaalt en toelaat deze onmiddellijk te delen met de betrokkenen. De fotogalerij heeft zelfs een sorteringsfunctie die toelaat om je foto’s te ordenen volgens de personen die je hebt gefotografeerd. Leuke features, als je het ons vraagt, maar nog niet direct de wow-factor die we verwachtten.
Samsung-Galaxy-S3-Zwart
Onder de “motorkap” van de Samsung Galaxy SIII tref je dan weer een 1,4 Ghz quadcore processor aan, wat toch wel sterk is en, samen met het Android 4.0.4 OS , zorgt voor een heel snelle gebruikerservaring. De 2100 mAH batterij moet ervoor zorgen dat je nog langer kan genieten van je smartphone, zonder dat je continu meldingen krijgt dat je zonder stroom dreigt te vallen. Wel verbeteringen dus, maar niets wereldschokkends. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars bij Samsung zich eerder hebben gericht op het oplossen van enkele gebruikersfrustraties, dan op grote technische sprongen. Deze oplossingen uiten zich namelijk eerder technologisch. Zo werd de Galaxy SIII namelijk voorzien van een eyetracker, die ervoor zorgt dat, zolang jij kijkt naar je scherm, het toestel niet in powersave modus gaat. Persoonlijk vinden we dit wel een leuke feature. Natuurlijk werd ook een antwoord ontwikkeld op de Siri voice control van de iPhone 4S en dit in de vorm van de S Voice. Benieuwd of we deze keer als Nederlandstalige niet over het hoofd werden gezien.
Samsung-Galaxy-S3-Front-Wit
Alles samen lijkt de Samsung Galaxy S3 dus een toestel dat zeker troeven in huis heeft, maar toch ook wel wat vragen achterlaat. Een van de belangrijkste hiervan is zeker welke lanceringsprijs de multimediagigant in gedachten heeft voor deze “iPhonekiller”. Of het toestel de startprijs dan ook waard is, laten we je zeker weten, eens we het zelf even in handen hebben gehad. De honger om deze nieuwste trendy smartphone te testen is er zeker niet kleiner op geworden na het doorkrijgen van de technische informatie. We houden jullie op de hoogte.

There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Gent Smaakt: 4 dagen van culinaire verwennerijen.

De eerste editie van Gent Smaakt, in 2011, kreeg heel wat lof van de ongeveer 30.000 bezoekers. Reden genoeg dus..

Close