Singapore : een shoppingwalhalla!

Er even tussenuit of een tussenstop op een Oosterse zakenreis? Singapore is het New York van het Oosten. Shoppingcenter na shoppingcenter in een van de properste en veiligste (maar ook wel strengste) metropolen van de wereld.


Wist je trouwens dat op drugsbezit de doodstraf kan staan? Of dat op kauwgum eten een boete van $10000 staat? Logisch dat je om 11pm nog de metro kan nemen of ’s nachts alleen in de stad ronddwalen.
Nog een voordeel is de steeds zalige temperatuur. ’s Nachts zakt de temperatuur zelden onder de 24° C en overdag wordt het nooit warmer dan 36° C. Deze temperatuur kan door de luchtvochtigheid en het ontbreken van wind wat klam aanvoelen maar overal, echt overal, is er airconditioning aanwezig.
Regen komt wel voor in het regenseizoen tussen november en februari, maar cyclonen of dergelijke natuurrampen zijn er in Singapore nog nooit voorgekomen. En de regen die voorkomt is meestal slechts tijdelijk in de latere namiddag. ’s Avonds kan je bijna altijd op een terras van je maaltijd genieten.
Trendy tafelen kan je in enkele heerlijke restaurants. Enkele toppers die zeker een bezoekje waard zijn:
- Westerse keuken

- Aziatische keuken

Singapore-Orchard-Street
Allemaal zijn deze makkelijk te bereiken. Enerzijds omdat de taxi’s een pak goedkoper zijn dan in Europa en anderzijds omdat je een geweldige website hebt die je persoonlijke gids is.
Een classy verblijf zoeken is eveneens een fluitje van een cent. Singapore is immers bezaaid met tophotels (wel tegen westerse prijzen). Hiervoor raden we je aan om eens een kijkje te nemen op Tripadvisor. Wil je echter iets goedkoper, dan zijn dit mogelijke aan te raden opties (rond de € 75/nacht):

Singapore-Orchard-Road-Shopping-Mall
Maar dan minstens even belangrijk is de aanwezigheid van de talloze shoppingcentra en eveneens de echte tailors, die je voor € 110 een nieuw kostuum op maat bezorgen. Dit alles is te vinden in Orchard Street.
Voor iedereen wat wils. Van luxemerken zoals Bottega Veneta, Gucci, Louis Vuitton, Prada (elk gekend merk heeft er ten minste 1 flagship store) tot minder gekende winkels waar je originele en trendy kleren voor enkele euro’s/stuk kan kopen. Dit allemaal in ongeveer 20-25 verschillende shoppingcentra naast elkaar, die open blijven tot 21u. Sommige hebben zelfs rechtstreeks toegang tot de metro die je naar het uiteinde van de straat kan brengen.
Wens je trouwens je stadsbezoek af te wisselen met wat cultuur? Dit kan natuurlijk ook. Er zijn immers vele Chinese tempels te bezoeken… . En vergeet de prachtige skyline ’s nachts niet…fenomenaal vinden we!
Singapore-By-Night
Vragen over singapore? Laat gerust van je horen !
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
De nieuwste MacBook Pro – Snelheid is alles.

De nieuwe MacBook Pro kreeg, in tegenstelling tot de iPad2, geen cijfertje achter z'n naam. Toch mag de nieuwste versie,..

Close