Sony Ericsson Xperia Arc S : gebruiksgemak en stijl in één.

De Xperia Arc S van Sony Ericsson is één van die toestellen waar je reikhalzend uitkijkt naar een testperiode. Gevaarlijk, gezien de verwachtingen heel hoog worden gesteld en vele smartphones uiteindelijk een ontgoocheling blijken te zijn. Toch is het moeilijk om niet toe te geven aan de verwachtingen, wanneer het gaat om de Xperia Arc S, een smartphone met specs om je vingers bij af te likken.


De Arc S is 125 x 63 x 8,7mm groot en weegt amper 117 gram. Vanzelfsprekend draait hij op het
Google™ Android 2.3.4 (Gingerbread) Operating System, al kondigt Sony Ericsson aan in Maart-April volgend jaar alle 2011 smartphones te upgraden naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) .
De snelheid van de Xperia Arc S is een wereld van verschil t.o.v. vorige Xperia modellen zoals de Xperia Play en Xperia Ray, met dank aan de 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255t processor.
Sony-Ericsson-Xperia-Arc-S
Als display werd gekozen voor een 4.2” capacitief multitouch scherm in krasbestendig mineraal. Gecombineerd met de intussen beroemde reality display met Mobile BRAVIA® zijn de prestaties van dit scherm gewoonweg fenomenaal te noemen. Of je nu bezig bent met je Facebook Inside Xperia toepassing, je games, het bekijken van je foto’s of welke andere toepassing dan ook, de beelden zijn prachtig. Zeker voor je foto’s mag dit niet verbazen met de 8,1 megapixel camera die in het toestel is ingebouwd en die naast de 2D Sweep ook beschikt over 3D Sweep technologie. Deze laatste laat je toe 3D foto’s te maken om deze daarna zelfs te bekijken op je 3D-TV. Opvallende feiten die voor de Xperia™ arc S en Xperia™ arc resulteerden in het winnen van de EISA award voor de beste Europese cameratelefoon van 2011.
Sony-Ericsson-Xperia-Arc-S-Alle-Aanzichten
Dit was voor de beide toestellen trouwens niet het enige wapenfeit. Ook de red dot Product Design Award 2011 ging naar Sony Ericsson Xperia, dat vooral met de Arc S een sober, maar stijlvol design op de markt brengt.

Heeft de Arc S dan absoluut geen minpunten? Natuurlijk wel. Zo is de reactietijd van het touchscreen niet altijd even feilloos. Over het algemeen kunnen we hier niet van klagen, maar heel af en toe betrap je het toestel toch op een klein foutje. Met een kostprijs van +/- € 355,00 is de Sony Ericsson Xperia Arc S ook bezwaarlijk goedkoop te noemen, maar wanneer je de capaciteiten van deze smartphone bekijkt en je gaat prijzen vergelijken met gelijkaardige toestellen, kom je alvast tot de constatatie dat de Arc S naast één van de betere, ook nog de goedkoopste op de markt is.
Sony-Ericsson-Xperia-Arc-S-Zwart
Na deze testperiode kunnen we alvast heel kort samenvatten:

  • De Xperia Arc S maakt alle verwachtingen meer dan waar
  • Weinig tot geen aanmerkingen inzake prestatiesnelheid
  • Ongeëvenaarde displayprestaties
  • Fenomenale prestaties van de camera
  • Een aanvaardbare prijs voor een supertoestel

Nog korter samengevat? De Sony Ericsson Xperia Arc S is een absolute aanrader voor wie een nieuw toestel zoekt en hoge kwaliteitseisen stelt. Onze bestelling zal in elk geval snel worden geplaatst.

 
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Moto Guzzi V7: een uitzonderlijk knappe serie!

De Italiaanse motofabrikant produceert al sinds 1921 prachtige motorfietsen. Het typische kenmerk van deze motorfietsen is hun V-vormig motorblok. Al..

Close