Sony Xperia miro: de eerste smartphone met xLOUD technologie.

Met de Xperia miro opent Sony een nieuw strijdveld in de wereld van de smartphones. Tot voor kort waren vooral gebruiksgemak, Social Media integratie en beeldkwaliteit (zowel qua camera, als qua beeldscherm) de meest populaire terreinen om de concurrentie te overtroeven, maar na enkele jaren wordt het moeilijk om op die gebieden wereldschokkende vernieuwingen te blijven produceren, zeker gezien de snelheid waarmee smartphonemodellen elkaar opvolgen. Ook bij Sony was men zich hier blijkbaar terdege van bewust en dus werd ervoor gekozen de revolutie eens op een ander vlak te zoeken, namelijk dat van het geluid. Een geslaagde zet, als je het ons vraagt. Met de xLOUD technologie die in de Xperia miro werd geïntegreerd kan elke muziekfanaat namelijk hogere volumes bereiken, zonder ook maar iets aan geluidskwaliteit te moeten inboeten. Minder goed nieuws misschien voor de directe omgeving, maar ja, je kan niet alles hebben, niet?
Sony-Xperia-miro-Modellen
Natuurlijk is dit niet het enige wat de Sony Xperia miro te bieden heeft. We bekijken even de technische gegevens:

  • Deze 113×59.4×9.9mm grote smartphone, weegt amper 110 gram.
  • Qua processor werd de Xperia miro voorzien van een 800 MHz Qualcomm MSM7225A
  • Als Operating System werd vanzelfsprekend gekozen voor de Google Android™ 4.0 (Ice Cream Sandwich)
  • Spijtig is wel dat Sony ervoor opteerde slechts een 5 megapixel camera in de miro te voorzien. Met de 8 megapixelcamera van de iPhone 4S kan je er donder op zeggen dat de miro hier heel wat concurrentiekracht verloren ziet gaan.
  • Op vlak van geluid is er dan weer weinig aan te merken op de Xperia miro: Bluetooth™ stereo (A2DP), Album Art, Walkman™ player, PlayNow™ service, TrackID™ music recognition en de reeds genoemde xLoud™ Experience zorgen voor een geluidservaring om u tegen te zeggen.
  • Het 3,5″ display (320×480 pixels en 16,777,216 colour TFT) is voorzien van krasbestendig glas.
  • Qua intern geheugen is de Xperia miro voorzien van 4 GB, zoals intussen gebruikelijk wel uitbreidbaar met 32 GB via micro SD.
  • Wat gesprekstijd betreft kan je rekenen op een 5-tal uur, in standby heeft de batterij een levensduur tot 470 uur (GSM), bij UMTS-gebruik loopt dit op tot 6u gesprekstijd en 545u in standby. Wie deze smartphone intensief wil gebruiken voor muziekgenot kan dan weer rekenen tot een afspeelduur van 36u30. Voor video is dit 8u.

Sony-Xperia-miro-Front-Roze
Natuurlijk werd het Social Media gebruik niet vergeten. Een diepe Facebook integratie zorgt voor makkelijke toegankelijkheid van contacten, fotogalerij en muziekspeler. Dankzij de aanpasbare verlichting voor berichten Social Network updates, kan je er zeker van zijn dat je zonder problemen en zonder anderen te storen, altijd alles kan lezen.

Wat ons betreft is de Sony Xperia miro zeker een leuk toestel, maar dan vooral voor diegenen die, naast de normale smartphone functies, vooral op zoek zijn naar de beste geluidservaring verkrijgbaar op de markt. Het grootste struikelblok, wat ons betreft, blijft de toch ietwat ondermaatse camerakwaliteit. Voor wie dit niet als een obstakel ziet, de Xperia miro komt in het derde kwartaal van 2012 op de markt. Wat de rpijs zal worden, laten we je zeker nog weten.

There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
McLaren MP4-12c: Nu al een legende!

McLaren is altijd al een exotische naam geweest, niet alleen binnen de F1 maar ook dankzij zijn legendarische McLaren F1..

Close