Sony Xperia S: Duur, maar gewoonweg schitterend

De Sony Xperia S (niet te verwarren met de Sony Ericsson Xperia Arc S)is het eerste model van de Xperia-reeks dat niet langer de naam Ericsson meekrijgt. Om een geslaagde solo entree te maken moet Sony dan ook met een supertoestel op de proppen komen. Van bij de start van de GSM is Ericsson immers één van de grote spelers geweest op de markt van de mobiele telefoontoestellen.


Aan de vooravond van de Internationale CES Show 2012 in Las Vegas was het dan zover. In een persconferentie stelde Sony de Xperia S voor, de eerste van de Xperia NXT reeks. Met het toestel kondigt Sony aan een nieuwe generatie smartphones te lanceren en eerlijk gezegd, wij zijn alvast onder de indruk. Top processor en dito camera, uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden, de typische Sony entertainment experience, redenen te over om de Xperia S eens wat nader te bekijken.

De Sony Xperia S meet 128 x 64 x 10,6 mm, weegt 144 gram en is zoals gebruikelijk verkrijgbaar in het wit en het zwart. Hij is dus iets groter dan zijn Sony Ericsson voorgangers, maar niets wereldschokkend op dit vlak. Ook het Android 2.3 (Gingerbread) operating system is niet anders dan zovele andere toestellen (al zal ook dit toestel in Q2 2012 automatisch upgraden naar Android 4.0 aka Ice Cream Sandwich). Een eerste grote vernieuwing, én verbetering, is de processor waarop het systeem draait. Was de upgrade van de Sony Ericsson Xperia Arc S naar een 1.4 GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255t processor als een hele sprong voorwaarts voor de Xperia modellen (die tot dan toe meestal een 1 GHz-processor hadden), de Xperia S doet het nog net iets beter met zijn Dual Core 1,5 GHz Qualcomm MSM8260. Ook het beeldscherm is met 4,3 inch iets groter en is opnieuw een Reality Display met Mobile BRAVIA® Engine met HD resolutie (1280 x 720 pixels). Qua connectiviteit beschikt de Sony Xperia S natuurlijk over alle noodzakelijke mogelijkheden (wi-fi, Bluetooth, audio jack, aGPS, GPS, HDMI, USB tethering en NFC). Via DLNA deel je heel eenvoudig je HD media.
Sony-Xperia-S
Voor het design slaat Sony een nieuwe weg in, op zoek naar de “iconische identiteit”. De Xperia S is de eerste Sony smartphone die dit design meekrijgt, maar zeker niet de laatste. Het plan is om dit doorheen de hele Xperia NXT reeks terug te laten komen. Een transparant deel zorgt voor het silhouet, dat het beeldscherm benadrukt. Hierin worden ook lichteffecten en antenne verwerkt.
Sony-Xperia-S-Design
Sony is wereldwijd één van de entertainment giganten en dat vertaalt zich duidelijk ook in de Xperia S.

  • Ten eerste heb je de opnameopties. De 12MP camera in de smartphone is in staat om HD beelden op te nemen (ook de camera vooraan heeft deze mogelijkheid). Bovendien kan je deze camera vanuit slaapstand al na 1,5 seconde gebruiken, wat toch vrij snel is, niet? Natuurlijk heb je de gebruikelijke opties zoals autozoom, flitser, beeldstabilisator. Het wordt moeilijk om je foto’s nog te laten mislukken :-)
  • Met de Music Unlimited catalogus heb je beschikking over niet minder dan 12 miljoen nummers tot jouw beschikking.
  • Video Unlimited geeft je dan weer toegang tot de nieuwste films en series van alle grote studio’s.
  • Dankzij de PlayStation® certificering heb je heel makkelijk toegang tot de PlayStation Store**** waardoor de beste smartphone gaming ervaring gegarandeerd is.
  • Heb je nog andere Sony toestellen in huis? Verbind je Xperia S heel makkelijk met meerdere schermen waarop of dit nu een televisie, een smartphone, een laptop of een tablet is. Bekijk zaken uit het Sony Entertainment Network door jouw Xperia S met de televisie te verbinden via HDMI. Foto’s draadloos tonen gaat eenvoudig met slechts één druk op het scherm. De Xperia S is voorzien van NFC (Near Field Communication), zodat je content kan delen en gebruikmaken van een steeds groter wordend aantal NFC applicaties en diensten.

Sony-Xperia-S-Display
Prikkelt deze smartphone jouw interesse evenzeer als de onze? Dan moeten we je helaas meedelen dat je nog even geduld moet oefenen. De lancering van de Sony Xperia S wordt wel voorzien in de loop van het eerste kwartaal van 2012, maar momenteel kan je hem nog niet verkrijgen. De adviesprijs voor deze beauty zal volgens welingelichte bronnen € 499,00 bedragen. Niet min als je het ons vraagt. Toch denken we dat de Xperia S zich al snel een weg zal banen naar de lijst van de meest verkochte smartphones voor 2012. Wat denk jij ervan?
Van zodra we het toestel zelf hebben kunnen uittesten, laten we je in elk geval weten of de realiteit de verwachtingen kan inlossen.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Kawasaki 800: ultieme retrobike

Sinds een tijdje zie je ze vaker & vaker in de gamma’s van motorfabrikanten opduiken, de zogenaamde “retrobikes”. De reden?..

Close