SP Men: de nieuwste haarverzorging voor mannen.

Mannen staan intussen al heel wat jaartjes op de radar bij fabrikanten van allerhande verzorgingslijnen. Voor het meest recente bewijs hiervan kan je nu ook terecht bij System Professional. Deze, vrij exclusieve, haarverzorgingslijn is sinds januari 2012 verkrijgbaar, maar is helaas enkel terug te vinden bij een officiële SP-kapper.


Met het SP Men gamma, bestaande uit 13 verschillende producten, wil het merk oplossingen bieden voor alle specifieke behoeften van zowel het haar, als de hoofdhuid van mannen. Shampoo, tonics, styling, ja, zelfs haarkleurproducten, het SP Men gamma biedt het allemaal.
SP-Men-Haarverzorging-Mannen
De SP Men haarverzorgingsproducten werden allen ontwikkeld vanuit de stelling dat mannen, als het op verzorging van haar en hoofdhuid aankomt, heel andere behoeften hebben dan vrouwen. De meeste mannen zijn namelijk, helaas, op zoek naar producten die haarverlies kunnen verminderen. Bovendien behandelt de ideale haarverzorging ook nog eens de geïrriteerde hoofdhuid, die wel eens durft te schilferen. Om zijn specifieke effecten te bereiken, focust de SP men-lijn zich op de 4 aspecten van de haarverzorging:

  • Reiniging
  • Behandeling van de hoofdhuid
  • Verzorging
  • Styling

Voor de behandeling van de hoofdhuid biedt het merk 2 tonics, die, door gebruik te maken van een speciaal vitaminecomplex, elk een heel specifiek effect teweegbrengen:

  • SP Men Refresh Tonic: Deze tonic bevat Menthol en cafeïne en is bedoeld om een verfrissend effect voor de hoofdhuid teweeg te brengen, wat vooral moet helpen bij de vette hoofdhuid.
  • SP Men Sensitive Tonic: Heeft een eerder verzachtend effect bij een gevoelige hoofdhuid, waardoor een eventueel jeukerig gevoel verdwijnt.

SP-Men-Silver-Shampoo
Zelf testten we intussen, met dank aan de producent, één van de shampoo’s, meer bepaald de Silver Shampoo. Deze heeft, naast een verzorgende werking, ook een anti-vergelend effect (iets wat mannen met een grijzende haardos wel kennen). Het effect van deze metallic paarse (jaja, je leest het goed) shampoo op het haar was zeker aangenaam te noemen. Toch moeten we wel waarschuwen: let op welke kleur handdoek je gebruikt bij het droogdeppen van je haar. Een bleker exemplaar durft namelijk wel eens donkerpaarse vlekken te vertonen, die iets moeilijker uit te wassen zijn.
There is 1 comment

Add yours
  1. Mencare Store

    4VOO, Vitaman en Dr. vd Hoog, om maar een aantal merken te noemen, zijn ook super goede merken voor o.a. mannenhaarverzorging.


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Range Rover Evoque Cabrio: een werkelijkheid?

Nog niet zo heel lang geleden kwam de kleinste en tevens revolutionairste Range Rover ooit op de markt, de Evoque...

Close