STAM Gent: trendy stadsmuseum

Sinds 9 oktober 2010 vind je op de historische site van de Bijloke het gloednieuwe stadsmuseum van Gent terug, STAM genaamd.  Deze bevindt zich in de gerenoveerde Bijlokeabdij, een prachtig gebouw.

Het museum brengt het chronologisch verhaal van Gent.  Beginnend bij een korte introductie van de stad vandaag, vervolg je je wandeling met een interessante reis in de tijd vanaf 1200 tot een inzicht in de stad van morgen.

Naast de permanente collectie kan je ook voor tal van tijdelijke tentoonstellingen terecht in het STAM. Op dit moment lopen onderstaande tentoonstellingen :

  • Belichte stad : tentoonstelling over het schouwspel tussen licht & donker en de stedelijkheid. (tot 1 mei 2011) [aanrader!]
  • Liber Floridus : het Liber Floridus is een uit 1100 afkomstig Middeleeuws handschrift.  De Ugent en het Stam bundelden hun krachten om de nieuwste inzichten te vertalen naar een tentoonstelling. (tot 8 januari 2011)
  • Edmond Sacré : De foto’s van de Gentse fotograaf tonen de enorme transformatie die de stad Gent onderging tijdens de vorige eeuwwisseling.

Na het bezoek kan je als extra touch nog meebouwen aan de stad Gent waar je altijd van droomde, maar dan wel in LEGO blokjes.

De ingang van het STAM vind je terug in de Godshuizenlaan 2 in de Bijlokesite en bezoeken kan van dinsdag tot en met zondag van 10u tot 18u. Kinderen mogen gratis binnen, jongvolwassenen tot 26 jaar betalen slechts € 1 en wanneer je ouder bent dan 26, betaal je maximum € 6. Als Gentenaar mag je gratis binnen op zondag tussen 10u en 13u en tijdens de Gentse Feesten.
Grotere kaart weergeven
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Scotch & Soda – Amsterdam Couture

Het hippe Amsterdamse Scotch & Soda is ontstaan in 1985, niet enkel een schitterend wijnjaar maar ook het geboortejaar van..

Close