Tastingsessie met Piper Heidsieck

Net op het moment dat we besloten met Trendyman.be een minder commerciële richting uit te gaan, werden we uitgenodigd op een doordeweekse avond voor een tastingsessie met Piper Heidsieck.
Lang twijfelen deed ik niet, we nodigden enkele vrienden uit en trokken naar het schitterende, luxueuze Ten Bosch House in hartje Elsene (Ixelles).
Piper-Heidsieck-Jean-Paul-Gaultier
We werden aangenaam verwelkomt en kregen een glas Brut. Dit is zeg maar de standaard Piper Heidsieck champagne, degene die we wellicht allemaal al eens gedronken hebben.
Eerlijkheidshalve geef ik toe dat ik niet zo’n die-hard fan ben (of zeg ik was?) van dit merk en dit juist door deze Brut. Vroeger vond ik de smaak te doordringend, de champagne te bruisend en het imago van het merk had in loop der jaren wel een zeer commercieel imago gekregen. Hetzelfde gaat op voor Veuve-Clicquot vind ik, een aantal jaren geleden was het de champagne bij uitstek, ondertussen is dit reeds een standaard Brut geworden.

Gelukkig zijn ze bij Piper ook op de hoogte van de trends en hebben ze het recept – naar eigen zeggen – een tweetal jaar geleden aangepast. En toegegeven, de champagne is zachter geworden. Nu nog juist even het imago opblinken maar daar zijn wij ook voor natuurlijk ;)
Vervolgens werden we verwend met enkele op champagne (Piper Heidsieck natuurlijk) gebaseerde gerechten en werd de eerste magnum Millésime van 1998 gekraakt. En ok, dit is een wereld van verschil. Plots krijgt het merk in mijn hoofd een trendy bijklank.
En dit gevoel werd nog versterkt. De volgende fles was de Piper Heidsieck Rare van … 1988. Wat een champagne, wellicht de beste die ik ooit gedronken heb (en die maandag was het niet de eerste keer dat ik champagne dronk). Woorden kunnen het nauwelijks beschrijven maar dit was hemels.

Top Piper ! Bedankt voor de schitterende avond en wanneer ik nog eens een exclusieve champagne zal kraken, weet ik alvast welke te kiezen!

There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Boss Bottled Sport weet opnieuw te bekoren.

Dat we het bij Trendyman wel hebben voor een lekker en fris parfum, steken we niet onder stoelen of banken...

Close