The House of Eliott : restaurant met topkeuken in hartje Gent

Het hart van Gent herbergt veel pareltjes, sommige heel bekend, andere iets minder. Eén van deze parels is ontegensprekelijk het restaurant The House of Eliott. Gelegen in het hart van het historisch centrum, is dit restaurant een absolute must voor wie een speciale middag of avond geslaagd wil laten starten. Zelf ontdekte ik het restaurant 5 jaar geleden en vind ik mezelf regelmatig terug aan één van de tafeltjes in dit overgezellige restaurant. Nu moet je weten dat ik een fervent aanhanger ben van gezellig dineren en zoveel mogelijk nieuwe zaken ontdekken op culinair vlak. Het is dus weinig restaurants gegeven mij dermate te overtuigen dat ik op regelmatige basis terugkeer. The House of Eliott is echter een grote uitzondering op deze regel.

Wat een etentje in restaurant The House of Eliott zo uitzonderlijk maakt is moeilijk te omschrijven. Dit komt vooral doordat het plaatje gewoon klopt. Het kleine, knusse restaurant garandeert je een bediening op je wenken. De excentrieke, warme inrichting (gebaseerd op een televisieserie die zich afspeelt in de jaren ’20 van de vorige eeuw) sluit naadloos aan bij het artistieke karakter van uitbater Freddy Bové, die je met open armen verwelkomt van zodra je het historische pand binnenwandelt.

Voor velen lijkt het alsof de tijd er is blijven stilstaan, maar toch is net dit één van de charmes van dit super restaurant in het centrum van Gent. Dat je in de zomer kan tafelen op het terras langs het water is een zoveelste troef van dit charmante restaurant.

De kaart van The House of Eliott biedt je natuurlijk alle mogelijkheden die je van een goed restaurant mag verwachten. Vlees, vis, kreeft, alles kan en is tot in de puntjes afgewerkt wanneer het je wordt voorgeschoteld. Toch wil ik even mijn persoonlijke voorkeur meegeven, namelijk de kreeft in al zijn bereidingsvormen. Waag je gerust aan het kreeftenmenu (amper € 48 voor 3 halve kreeften + dessert) en laat je meenemen door een wereld van ongekende maar luxueuze smaken. Vervoering gegarandeerd.

Hoewel ik nog lang kan blijven doorgaan over de kwaliteiten van dit top restaurant in het centrum van Gent, kan geen enkele beschrijving tippen aan de eigen ervaring. Begeef je dus gerust in de richting van The House of Eliott. Weinig restaurants hebben zoveel te bieden wanneer je een romantische avond wil schenken aan de liefde van je leven. Nog een laatste advies, reserveer vroeg genoeg. Het is nu eenmaal een feit dat topkwaliteit populair is…


Grotere kaart weergeven
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Bonte mix voor winter 2010-2011

Heel wat ontwerpers hebben voor dit najaar en deze winter gekozen voor decadentie en dan spreek ik meer bepaald over..

Close