Trendy horloges 2011 – Nostalgie en stijl.

Horlogetrends worden meestal duidelijk eens ‘s werelds grootste horlogebeurs, Baselworld in Zürich, er zit aan te komen. De horloges van morgen worden hier allen tentoon gespreid en voorgesteld aan het grote publiek. Hoewel de beurs dit jaar gepland staat van 24-31 maart, brengt Trendyman je nu reeds de belangrijkste horlogetrends voor 2011.
Trendy-Herenhorloges-2011-Baselworld
De horlogetrends 2010 brachten reeds een terugkeer naar de soberheid en ook in 2011 zet deze zich verder door, niet in het minst onder de invloed van de wereldwijde economische crisis. Dit zorgt voor een duidelijke nostalgie naar betere tijden in het verleden. We zien enerzijds horloges verschijnen die duidelijk werden geïnspireerd door de jaren 1950 en ’60 en anderzijds de terugkeer van historische modellen, zij het dan met de nodige metamorfoses.
De nadruk voor het horloge van 2011 wordt duidelijk gelegd op het esthetische, het functionele en op optimaal comfort.


Waar het de vorm betreft is het ronde, platte en slanke horloge terug helemaal in en ook de grootte van het horloge is met een diameter van 40 tot 46 mm vrij bescheiden. Maar genoeg over de horlogekast, hoe zit het dan met het horloge zelf? Ook hier gaat de voorkeur, net als vorig jaar, uit naar het opvallen door een verfijnde eenvoud. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van snufjes als gelaagde en deels of volledig opengewerkte wijzerplaten, maar dit steeds in een delicate uitvoering. Meer voorkomend dit jaar is de opengewerkte achterzijde van de horlogekast, waardoor je het ingenieuze mechanisme dat jouw meesterwerk doet tikken nu vanuit meerdere invalshoeken kan bewonderen.
Qua kleur heb je wel wat keuze. Monochroom of tweekleurig, de beide kunnen perfect. Traditioneel gezien zijn zwart, wit of zilver de voorkeurkleuren van de horlogemakers en dat is ook dit jaar niet anders. Toch vindt ook blauw in een grote variëteit van tinten zijn weg terug naar de wijzerplaten van de horloges van 2011.
Qua materiaal is er een bredere waaier aan keuzes : titanium, keramisch, rubber en afgeleiden, ze behoren allen tot de mogelijkheden.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Club Med – Voor elk wat wils

Met de eerste 2 maanden van het nieuwe jaar achter ons en de eindjaarsvakantie alweer bijna vergeten, dromen alsmaar meer..

Close