Trendy mannenkapsels lente-zomer 2012: krullend, steil of lang haar

Het is een feit dat mannenkapsels minder snel veranderen dan deze bij vrouwen, maar dit seizoen zijn er wel 4 grote pijlers aanwezig bij de trendy mannenkapsels lente-zomer 2012. We zetten ze even op een rijtje voor je:


 • 1) Kort golvend- kort krullend
 • De overheersende haarstijl in 2012 voor mannen met krullen is er één met een zachte verwijzing naar de kuif, zij het dan met geringe hoogte en zonder al te veel moeite te doen om de krullen te “rechten”. Natuurlijke krullen komen voor in verschillende gradaties, sommige dicht en compact, andere zacht maar niet minder platliggend.
  Een natuurlijke haarstijl dus voor zij die van nature krullen of op zijn minst een warrige haardos hebben. Deze haarstijl wordt korter geknipt aan de zijkanten en langer bovenaan. Uiteindelijk zal de lengte resulteren in wat het beste bij jou past. De mogelijkheid bestaat ook om de lengte te behouden gezien elke haarlok zijn natuurlijke krul behoudt. Het is essentieel om je haar in model te brengen, zeker tijdens de zomermaanden omdat je haar dan kan plat vallen of friseren. Maak gebruik van een wetgel of wetcream en ga er met je vingers door.

 • 2) Sluik “afgelikte” look met een zijstreep
 • Deze look genoot een grote revival rond 2009-2010, toen eerder voor de oudere, stijlvolle man, terwijl het dit seizoen meer voor de jongere man geldt.
  Deze haarstijl is ideaal voor de man met sluik haar, alsook voor iemand wiens haar relatief plat op het hoofd ligt, maar dan met een “afgelikte” look. Wie krullend haar heeft maar toch de “afgelikte” look verkiest, kan het haar “rechten” of stijl föhnen met de haardroger alvorens te stylen.
  De snit bij deze coupe is zeer belangrijk, omdat men een nette en strakke snit moet creëren, zodat de klassieke look niet teniet wordt gedaan. De hoofdregel bij deze look is een mooie, nette zijlijn, met korte zijkanten en relatief langere haren vanuit het midden van het hoofd. Let erop dat het fijne haar rond de oren, boven de nek en rond de haarlijn netjes worden geknipt, daarmee valt of staat immers het kapsel. Bij sluik haar hou je de snit op het hoofd iets langer. Bij golvend haar opteer je voor een kortere snit bovenaan het hoofd, afhankelijk hoe sterk het haar golft.

 • 3) Schouderlang haarkapsel
 • In 2012 krijgt het schouderlange kapsel een knappe en slanke uitstraling. Uiteraard is er een verschil tussen het haarkapsel van een surfer en iemand die naar kantoor gaat. In de creatieve zakenwereld zal deze coupe worden aanvaard, alleen rijst de vraag of mensen uit de bank- en advocatenwereld dit zullen tolereren. Het kan natuurlijk in een ietwat conservatieve opvatting worden weergegeven. Elke man met lang, sluik haar of met handelbaar golvende haardos kan deze haarstijl kiezen. Bij lang, sluik haar kan je opteren voor laagjes maar hou er wel rekening mee dat een regelmatig bezoek aan de kapper is aangeraden. Indien je toch voor gelaagd gaat, hou de laagjeslokken tot op schouderhoogte. Heb je lang fijn haar en geen tijd om te stylen, dan maak je best een staart.

 • 4) ” Zwabberkop”
 • Dit is een haarstijl die met veel zelfvertrouwen moet worden gedragen. Deze zit niet zo strak als een afro-kapsel, maar heeft heel veel losse krullen. Het is een echte uitdaging om deze krullen onder controle te houden en om deze coupe überhaupt te stylen. Deze uiterst moeilijke haarstijl is geschikt voor zij die natuurlijke krullen en de juiste lengte hebben. Het is niet aangeraden om stijl haar te laten krullen tot deze coupe.
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Sony Xperia S: Duur, maar gewoonweg schitterend

De Sony Xperia S (niet te verwarren met de Sony Ericsson Xperia Arc S)is het eerste model van de Xperia-reeks..

Close