Trendy Wodka’s: Grey Goose & Belvedère

Een halve eeuw geleden werd me steeds wijsgemaakt dat alle wodka uit Rusland kwam en dat men dit daar enkel – mijn ouders stimuleerden alcoholgebruik niet echt – drinkt tegen de bittere kou.

Ondertussen is mijn sociaal leven uitgegroeid en als trendy man is af en toe eens een stapje zetten een must geworden. Natuurlijk komt daar ook wat – gecontroleerd (en minder gecontroleerd wanneer ik niet moet rijden) – alcoholverbruik bij. Aangezien je niet elke avond pintjes kan blijven drinken is wodka een van de populairdere alternatieven geworden.


Wanneer je in een club beslist om met wodka je dorst te lessen, kan je steeds kiezen tussen de bekende namen zoals Eristoff, Smirnoff of Absolut wodka. Nou, dit kennen we dus allemaal. Maar wat als je eens een echt goede wodka wilt drinken? Of wat als je eens je goede stijl wilt tonen?

Veel keus in clubs is er dan niet tussen premium wodka’s. Maar gelukkig duiken er steeds meer en meer de namen op van 2 op en top premium wodka’s: Belvedère Wodka  (bijvoorbeeld in Kitsch Club) en Grey Goose Wodka (deze vind je oa. terug in de Culture Club).
belvedere-vodka

De Belvedère wodka is een premium wodka afkomstig uit Polen waar zijn sporen meer dan 600 jaar geleden teruglopen. Het is dus goed mogelijk dat deze premium wodka, gemaakt uit 1 type graan, een van de allereerste wodka’s op aarde was.
belvedere-vodka

Deze wodka wordt trouwens steeds 4 maal gedistilleerd om zo alle onzuiverheden te filteren. Tevens wordt de wodka verdund met water uit een eigen artisanale bron.

Nog een leuk weetje: Belvedère wodka onthulde zojuist een ongefilterde wodka, nl. de Belvedère Intense Unfiltered.

De andere wodka die je vaak terug vindt, en die misschien zelfs nog iets bekender is dan bovenstaande wodka, is Grey Goose wodka. Dit is een Franse premium wodka die wordt gedistilleerd in de Cognac streek, waar het zuiverste water dat door Champagne kalksteen loopt, wordt gebruikt om deze wodka te verdunnen. Terwijl de Belvedère wodka 4 maal wordt gedistilleerd wordt deze wodka zelfs 5 maal gedistilleerd.
greygoose-wodka

Over smaken kunnen we natuurlijk niet discussiëren maar met beide wodka’s kun je ons absolu(u)t gelukkig maken.

Je vindt Grey Goose Wodka o.a. bij Carrefour, kostprijs  voor een fles van 70cl bedraagt € 34,99.

Natuurlijk kan je in het uitgaansleven nog enkele andere premium wodka’s kopen.

Heb je eens zin in wat nieuws? Dan raden we volgende wodka’s aan:

  • Reyka wodka, afkomstig uit Ijsland
  • Jean Marc XO, afkomstig uit Frankrijk (eveneens uit de congac streek)
  • Chopin wodka, afkomstig uit Polen
  • Xellent wodka, afkomstig uit Zwitserland
  • Christal Head wodka, afkomstig uit de VSA (met een doodshoofd als fles – zie onder)
  • Stolichnaya Elit wodka, Russische wodka van topkwaliteit!
  • Kauffman Luxury Vintage wodka, exclusieve  (en een van de duurste) Russische wodka die enkel wordt gemaakt tijdens superieure jaren van graangewassen. Om een idee van richtprijs te geven, een fles van 100cl. kost je al gauw € 150 (en zal je moeilijk vinden in België en Nederland).
crystal-head-vodkaThere is 1 comment

Add yours
  1. Jeanpaul batenburg

    Eens met het artikel, enkel zijn er meer super premium vodkas te krijgen.neem bijvoorbeeld oseven vodka. Dit is de zachtste vodka die er momenteel is en heeft al vele competities gewonnen.helaas nog niet in veel zaken in België te krijgen. Zag hem laatst wel in het Pomphuis in Antwerpen staan.


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Strikje knopen…Hoe doe je dat?

Zoals eerder in ons magazine werd vermeld, is het strikje dé trend voor 2010. Natuurlijk geven de aankomende feestdagen mannen..

Close