Zijn Belgische mannen contented misters?

Met de lanceringen van het nieuwe “Gillette Series gezichtsverzorgingsgamma” en de “Fusion Phenom” in het vooruitzicht, richtte het merk een onderzoek in waarbij 500 mannen en een zelfde aantal vrouwen, verspreid over 18 landen in Europa, Noord-Amerika en Canada, werden ondervraagd over de oorzaken van het succes bij mannen. Dat beide geslachten het uiterlijk nog steeds beschouwen als een belangrijke factor, zal weinigen verbazen. Gillette slaagt er, aan de hand van de onderzoeksresultaten, echter ook in om 5 types mannen te onderscheiden. Tijd dus om eens te kijken welke 5 types moderne mannen er rondlopen.
Gillette-Mannentypes

 • Contented misters

Dit type is, met 28% van de Belgische mannen t.o.v. gemiddeld 19% in andere landen, goed vertegenwoordigd in België (maar ook in onze buurlanden Frankrijk en Duitsland) en hecht blijkbaar weinig belang aan de huidige normen van succes. Hun definitie van succes? Een goede kennis van de eigen grenzen en gelukkig zijn met wie je bent en wat je hebt.
De Contented Mister is hel makkelijk te typeren: een minimum van tijd besteden aan persoonlijke verzorging, zonder al te veel oog voor de fijnere details. Het beperkte gamma verzorgingsproducten in hun badkamer is meestal gekregen en wordt zelden of nooit gebruikt.
Gillette-Mannentypes

 • Front runners

Front runners vindt men het meest terug in Portugal, Griekenland en de VS. Dit type trekt volop de kaart van het zichtbare succes en hecht dan ook heel wat belang aan het uiterlijk. Ze zijn tot in de puntjes verzorgd, outfits in overvloed en rijden het liefst in auto’s die stijl uitstralen en power onder de motorkap hebben.
Front Runners zijn meestal jonger dan 35 en associëren een verzorgd uiterlijk met succes. Verzorgingsproducten voor huid en haar zijn dagelijkse kost. Een trendy baard hoort erbij.
Gillette-Mannentypes

 • Modern traditionals

Modern traditionals vindt men het meest terug in Italië, Portugal en Griekenland en kunnen worden vergeleken met gematigde Front runners. Geen behoefte om indruk te maken met looks of prestaties, maar toch wel om de algemene normen qua uiterlijk en fysieke fitheid te overtreffen.
Modern traditionals zijn meestal 45 jaar en ouder. Ook hier is een fris en verzorgd uiterlijk een noodzaak. Een baard is eerder uit den boze. Fris en gladgeschoren, dat is de norm.
Gillette-Mannentypes

 • Relaxed masters

Het grootste aandeel relaxed masters vindt men terug in Noorwegen, Denemarken, UK en Ierland. Een type man dat wel degelijk op zoek is naar succes, maar hiervoor zelf de voorwaarden bepaalt. Een grote dosis zelfvertrouwen zorgt voor een overtuiging dat ze goed zijn in wat ze doen en anderen altijd een stapje voor zijn. Ze laten zich door niemand imponeren, wat hun persoonlijk succes sterk in de hand werkt.
Net zoals de Front runners vind je de relaxed masters vooral in de groep mannen tot 35 jaar. Goed voorkomen is een absolute must, al zijn stylingproducten vooral gereserveerd voor speciale gelegenheden.
Gillette-Mannentypes

 • Hopeless hopefuls
 • Opnieuw een type man dat vooral terug te vinden is in de US en de UK, maar ook in Zweden en Finland. Deze groep aanvaardt met gemak de gangbare normen inzake succes, maar getroost zich niet de moeite om het zelf te proberen bereiken. Zij beschouwen succes eerder als iets voor andere mannen en huiveren bij het idee om de kloof tussen hen en het succes te proberen overbruggen. Als het op lichaamsverzorging aankomt, is de Hopeless hopeful niet echt een toonbeeld van persoonlijke hygiëne en is een onverzorgde baard een vel voorkomend attribuut.


  Omdat de resultaten van het Gillette onderzoek toch, op z’n zachtst gezegd, opvallend zijn, willen wij deze graag eens de proef op de som nemen. In welk type man herken jij jezelf of jouw vriend/echtgenoot? Laat het ons gerust weten via info@trendyman.be of via onderstaande comment. We zijn alvast benieuwd naar onze resultaten :-)
  There are no comments

  Add yours

  Current day month ye@r *

  Read previous post:
  Jaguar C-X16: een echte jaguar!

  Lang is er gespeculeerd geweest of het nu al dan niet een conceptcar was of niet, maar in augustus worden..

  Close