Shiny days, sunny eyes, sparkling sunglasses…2010 !

De design zonnebril voor deze zomer mag wel innovatief worden genoemd. Er zijn twee grote trends, enerzijds gekleurde glazen en anderzijds gekleurde monturen die met elkaar ook kunnen worden gecombineerd.Retro zonnebril

De vintage bril correspondeert met de jaren ’50 en ’60 zoals bij Rodenstock en de Antwerpse ontwerper Tim Van Steenbergen die – in samenwerking met het merk Theo – de butterflies serie ontwierp. Deze vlinderserie staat volgens T. Van Steenbergen symbool voor het ontdekken van nieuwe werelden.

Deze zomer zien we opnieuw grote en stevige zonnebrillen maar met ietwat kleinere glazen.

De pilotenbril blijft mijn absolute favoriet. Deze geeft een stoere en hedendaagse look weer. Hierbij zien we ook dat de brilglazen iets kleiner zijn maar daarom niet minder stoer. Gekende merken zijn Ray Ban en Carlo Pignatelli.

Pilotenbril Ray Ban

Voor een echt stoer montuur kan je opteren voor Frankie Morello.

De speelse maar trendy-chic look gaat naar Ermenegildo Zegna.

Ook klassieke monturen zijn natuurlijk nog steeds een mogelijkheid – dit zijn immers blijvers – maar krijgen dit jaar een extra touch door toevoeging van een gouden glansrand, zoals bij John Varvatos en Prada. Kies je eerder voor een zonnebril met metaalmontuur en gekleurde brilglazen dan ga je voor een jonge klassieke look.

En zelfs de sportieveling kan tijdens het sporten een coole zonnebril dragen zonder te moeten inboeten aan trendiness. De hipste, sportieve bril op dit moment is te vinden bij Carrera.

Een heel andere stijl is die van Don Ed Hardy, een Amerikaanse tatoeage kunstenaar die zo stilaan de wereld verovert met zijn eigenwijze brillen met typische thema’s uit de tattoo wereld. Zeer kleurrijke en gedecoreerde brillen die enerzijds romantisch lijken en anderzijds cult.

Wanneer je een zonnebril wenst aan te kopen, let dan niet alleen op de montuur maar ook op de kleur… Hou rekening met je huidskleur bij de aanschaf van je bril, het kan zijn dat men met een zwarte bril vermoeid en bleek lijkt, terwijl een bruine, oranje of zelfs rode zonnebril je helemaal kan opfleuren en omgekeerd…

Tips :

  • Heb je een hoekig vierkant gezicht, kies dan voor een smal montuur dat de hoeken van het gezicht verzacht.
  • Heb je een grote neus, dan kan je deze best kleiner laten lijken door een zonnebril te nemen waarvan de neusbrug breed is.
  • Heb je een bleke huid, opteer voor getinte glazen in plaats van gekleurde of zwarte.There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
PlayStation en Xbox lanceren in 2010 zware concurrentie voor de Wii.

Nintendo Wii is reeds enkele jaren een gevestigde waarde in de gaming wereld. Dit niet in het minst dankzij de..

Close